31 Ağustos 2012 Cuma

Isabel








Tişört/T-shirt: Zara
Pantolon/Jeans: Isabel Marant
Saat/W
atch: DKNY
Ayakkabılar/Heels: Z
ara


İkimizde Isabel Marant tasarımlarına bayılıyoruz, özellikle ayakkabılara. Bu pantalonuda görür görmez alınacaklar listesine ekledik tabiki. Pantolonda 3 seçeneğimiz vardı. Ama ben 2ye indirdim ve kırmızılısı mı yoksa kahvesi mi diye düşünmeye başladım ki bu 24 saat sürdü! Ve sonunda gördüğünüz gibi kahvesine karar kıldım. Böyle bir pantolon giydikten sonra çok fazla karmaşaya neden olmamak için beyaz hafif bol bir tişörtü tercih ettik. Altına yine bacak boyunu kesmemesi için pantolonun renklerinde bir topuklu denedik. Tabi düz ayakkabılarla da bu pantolonun çok güzel duracağına şüpheniz olmasın! Desenli pantolonlar ve düz tişörtlerle hem sade hemde dikkat çeken siz olabilirsiniz. Sonbaharın yaklaşmasıyla desenli pantolonlarda başlasııııınnnnn


We both are in love with Isabel Marant designs, especially her shoe wear! When I first saw this Isabel Marant jeans it got into the list of my favourites. However I had a hard time deciding on the color. Red was appealling and hot, this one was calm and pure but attractive at the same time. Anyways I decided on this soft color. Hope I made the right choice. What do you think? I didn't want to cause more chaos so combined it with a loose white tee. You can always have a chic and attractive look with printed pants and basic t-shirts. Here is a example to start you off !

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Rainy Day







Ceket/Jacket: Zara
Şort/Shorts: Topshop
Bot/Boots: Bershka
Clutch: Forever 21
Kolye/Necklace: Accessorize

Sonbaharın yaklaşmasıyla havaların dengesizliği de başladı. Sıcak bir hava ama aynı zamanda da yağmurlu... Hemen bu durumu lehinize çevirip şortunuzun altına botlarınızı giyebilirsiniz. Bu yüzden botları çok uzağa kaldırmamakta yarar var! Dilediğiniz şortun üstüne dilediğiniz bir tişört üstünede ince bir salaş hırka ya da bizim gibi penye bir ceket botun havasını ortaya çıkarabilir. Şortun rengine göre de botunuzun içine hafif gözükücek şekilde renkli ya da koyu renk çoraplar giyinilebilinir ki bu biraz daha farklı gösterir sizi. Bu aralar desenli spor tişörtlerin üstüne boncuklu,taşlı kolyeler takmayı çok sever oldum. İlerde ki postlarda da bununla karşılaşıcaksınız. Bizi takip etmeye devam!! :)


As we are in  late august, weather started to be wonky. Thus, today we woke up to a rainy, foggy morning. We wanted to turn this disadvantage to a advantage by using boots to complete our outfit. Here is a suggestion from us: you should pack your boots up  in a easy place! Because we had a hard time finding them:) You can wear a loose cardigan or a jacket on top of your T-shirt like we did. It will provide a better look! Also I love to wear chic necklaces with printed casual t-shirts. This is one of the trends that I love this season, you will see some more of it sooon. Keep following us!

28 Ağustos 2012 Salı

Abandoned







Üst/Top: Gap
Denim Gömlek/ Denim Shirt: Topshop
Şort/ Shorts: LTB

İlk bu inşaat halindeki eve girip girmemek arasında biraz kararsız kaldık. Ama ortam fotoğraf için güzel olabilir düşüncesiyle girdik. İçeride gördüğümüz böcekler, örümcek ağları dışında eğlenceli bir çekim yaptık. Bu fotoğrafların teması galiba günlük yaşantımızın çoğunu ele geçirmiş olan DENIM! Artık o kadar çok çeşidi var ki; pantolonları, gömlekleri, çantaları, şapkaları, şortları... Bizde gömlek ve şortu kullandık bu postumuzda. Daha öncede size denim gömleği beyaz fistolu bir etekle kullanmıştık. Kısacası denim gömleğin kullanım alanları düşününce artıyor.
 Bu şort aslında benim 8. sınıftan kalan pantolonum. Ama artık o tip pantolonların modası geçtiği için kesip şort haline getirdim (tabi 5 senedir hala aynı pantolonun içine girebilmek mutluluk verici). Aslında hepimiz bu kesme işini yapabiliriz. Çünkü sürekli değişen bir moda var. Denimler zaman içinde bol, İspanyol paça, dar, kısa derken o kadar çok şekle girdiler ki elimizde modası geçmiş denimleri bu şekilde günlük yaşantımıza tekrar kazandırabiliriz. Böyle spor bir kıyafete takı düşünülürse ağır, zincirli,boncuklu şeyler takmaktansa ipli  bileklikler ve kolyeler kullanılabilinir. O gün İstanbulda ki gardırobumuz olmadığı için beyaz bir askılıyla kıyafeti  tamamladık. Ama siz desenli renkli kısa tişörtlerde giyebilirsiniz. Denim herşeye ayak uydurur!


At first, we hesitated a  lot about going into this abandoned place. It was full of spider webs and dead extra big bees. However our will of taking photos was dominant over our fear of bugs. Place was full of dust and rusty pins, however we survived! Today, our outfit consists of denim and only denim. Isn't it a great example of how useful denim is? It's apparent from the range of clothing that denim can be used anyways. There are even some bikinis made out of denim. In one of our earlier posts we used another denim shirt with a floral white skirt, so today we wanted to take more risks thus combined it with a darker denim shorts. Actually this short was jeans that I was wearing when I was in 8rd grade or so. However I was not going to wear it with that style any  more so I just cut it out. Here is the result! You should do the something with your old jeans, I'm sure they can even become the best piece of your wardrobe. 

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Romantique








Gömlek/Shirt: Mango
Etek/Skirt: Forever New
Kolye/Necklace: Accessories

Bu eteği 2 sene önce almıştım ve uzun süre kullanamamıştım. Farkettiyseniz kullanımı biraz zor bir etek. Önündeki detayı ve soft rengi onu istediğiniz herşeyle giymenizi engelliyor. Böyle eteklerin üstüne beyaz askılı ya da siyah askılı giymektense bir gömlek giymek daha farklı oluyor hem de sizi daha şık gösteriyor. O yüzden biz genelde eteklerin üstüne gömlek giymeyi daha çok seviyoruz. Zaten beyaz gömlek herkesin dolabındaki kurtarıcılardan biri değilmidir? Giyilen bir topuklu birkaç takı sizi geceye hazır yaparken, askılı ve sandaletle bir öğle yemeğine bile çıkabilirsiniz. Seçim size ait :)

I bought this skirt years ago however couldn't find a top to combine it. Today is the day that I finally find the great match. I didn't want to combine it with a basic white T-shirt or tank that's why it waited that long. Above all shirts are the best! Tonight I'm going to a dinner that's why I prepared heels but I'm sure this look will look as great with flats if you want to try it for a lunch or something casual. It's your choice, hope you don't regret it! Kissees.

26 Ağustos 2012 Pazar

Instagram !




 
Follow us on Instagram from 'howtocookfashion' for more..
 
 

Sunday Morning






Elbise/Dress: Topshop
Çanta/Handbag: Vakkorama

Bu gün desenini çok sevdiğim Topshop elbisemi giydim. Yazlık ama pastel renkleri onu en kullanışlı elbiselerimden biri haline getiriyor. Ne kadar rahat olduğunuysa söylememe gerek yok herhaldeJ Evde bile rahat etmek için bunu giymişliğim olmuştur itiraf ediyorum. Aynı zamanda eteğinin önü arkasından azcık da olsa uzun bu sayede daha rahat hareket edebiliyorum. Yüzüklerimi dershane zamanı Kadiköy’de arka sokaklardan birinden almıştım, ucuza alışveriş yapmak bizi en mutlu eden şeylerden!

Today, I’m wearing this Topshop dress which is flirty and very comfy at the same time. Love it’s floral print. My handbag is from my mother – so we can call it vintage-, love it’s color and flowers. Pink necklace is made by me,  I made it with beads from my childhood. You should do it too! It’s very practical, it can go with anything -as it has just a simple look-. Have a great day!

24 Ağustos 2012 Cuma

Garage







Üst/Top: Moschino
Çanta/Handbag: Alexander Wang
Şort/Shorts: Forever 21
Bileklikler/Bracelets: Diesel, Cheap Monday

Şu sıcak günlerde siyah ancak böyle giyinebilinirdi. Transparan tişört ve mini şortla havanın sıcak olduğunu hissetmiyorsunuz bile. Takılan birkaç sert bileklik ise kıyafete hem hareket katıyor hem de gotiğimsi bir hava! Çantanın fermuarları ve cepli oluşu kıyafetin yanında yer almasına yetiyor zaten. Bu çekim biraz ani olduğu için ayakkabı uyduramadık. Ama böyle bir kıyafete kısa bot ya da bilekli ve bağcıklı spor ayakkabısı olabilirdi. Çanta bunun dışında zımbalı küçük bir sırt çantası da farklı durabilirdi. Kıyafete uygun olsun diye garajda yaptığımız bu çekimde fotoğraflar tabiki de yine Ceromdan. Yardımcılarıysa küçük kuzenleri :)

If you want to wear black in summer, probably that's the best way to do it! Mini shorts combined with a transparent top. Actually, I'm not that rock chic type but wanted to make a little shift just for today. I  also wore my wildest bracelets, which made my outfit rather gothic. I actually wanted to complete this outfit with my short biker boots but couldn't find them at home :(  - yes, I'm kind of messy- But if you have one, wedge trainers can look good too. Besides, this is probably the best outfit to combine this black Wang bag, because I think zips and bracelets fit together. Kisses.

23 Ağustos 2012 Perşembe

On the Beach








Etek/ Skirt: Zara
Gömlek/ Shirt: Forever21
Kolye/ Necklace: H&M

Yürüyüş yaparken rastladığım bu terkedilmiş deniz kenarına, hemen sonraki gün tekrar gidip bu fotoğrafları çektim. Bu arkaplana en çok uyacak kıyafetin beyazlar olacağını düşündüm, nedense bu aralar beyaza karşı daha bir takıntılıyım hatta beyaz bir elbise diktiriyorum biter bitmez sizinle de paylaşacağım. Bu gömleğimi Amerika'dan almıştım, Forever21 olduğundan ucuza aldığımı tahmin edersiniz ve bu sanırım dolabımdaki verilen parayı en çok hakeden parça. Gömlekler; giymeyi en çok tercih ettiğim kıyafetlerden, bu yüzden yazlık kısa kollu bir gömlek her zaman kurtarıcı olmaya aday. H&M'den aldığım bu kolyeyiyse alırken çok emin olmasamda, kullandıkça değerini anladım. Çünkü ağır kolyelerle baş etmekte zorlanıyordum, bu ise büyük görünümüne rağmen varlığı bile belli olmayan bir kolye.


Here is a place that I came across while I was walking and the other day I visited this place again to take these. I thought an outfit full of white will look good on this background. These days I am kind of obsessed with white anyways. I bought this shirt from US a year ago and I can consider it as the only piece that totaly worth it's cost. I love wearing shirts, I really do. I love their elegant and naughty look. Anyhow at first I hesitate a lot about buying this necklacde or  not, however now I'm glad that I did. Because I was having hard time with those necklaces that are really heavy. Beyond it's heavy look this necklace is soo ligth that I can wear it all the time!